5 weetjes om straks geen schaapjes te tellen

5 weetjes om straks geen schaapjes te tellen

Specialist in ecologisch beddengoed geeft tips voor warme zomernachten

Heerlijk, die warme zomers, tot ze je nachtrust verstoren natuurlijk. Slaapexpert allnatura, die zijn natuurlijke en duurzame producten sinds kort ook in België verdeelt, geeft je graag enkele tips voor een ideaal bedklimaat. Gedaan met één been uit bed te laten bengelen, dat stukje gekoeld dekbed op te zoeken of met die lakens te wapperen. Want, wist je dat…

… je dekbed het grootste effect heeft op je bedklimaat?

Gemiddeld verlies je tijdens het slapen een halve liter vocht. Het meeste vocht komt via onze huid in het dekbed en de matras terecht. Als je beddengoed te warm is of je matras te weinig ventileert, dan kan dat zweet moeilijk verdampen en krijg je een onaangename koele vochtigheid in bed. “Daarom is het belangrijk om je bedlinnen en dekbed af te stemmen op de weersomstandigheden”, weet slaapexpert Markus Kamps. “Vooral je dekbed dan, want dat heeft met 70 tot 80% het grootste effect op je bedklimaat. In de zomer is een dekbed van katoen of linnen ideaal, precies omdat deze materialen goed vocht absorberen.”

… natuurlijke vezels een verkoelend effect hebben?

Als je het te warm hebt in bed, kan je moeilijk de slaap vatten. Helpt wel: een dekbed dat de warmte goed opneemt én afvoert, zodat je lichaam op een constante en comfortabele temperatuur blijft. Een lichtgewicht zomerdekbed met minder vulling beschermt tegen afkoeling en is aangenaam licht op de huid. Ook bestaan er ultralichte dekbedden die door hun nog lager vulgewicht extra luchtig zijn. Kies voor een slimme vulling, zoals de innovatieve cellulosevezels van allnatura die een verkoelend effect hebben en bijzonder geschikt zijn voor mensen die veel zweten.

Story image

… de kleur van je bedlinnen je beter doet slapen?

Naast het dekbed heeft ook het bedlinnen een invloed op de kwaliteit van je slaap, vooral tijdens zweterige zomernachten. Allereerst is er het psychologische effect van kleur: als het warm is, wil niemand in donkere, volumineuze designs liggen. Lichte lakens en licht beddengoed daarentegen, van lichte katoenen stoffen of verkoelend satijn, lenen zich bij uitstek voor een optimale luchtverversing. Soepele en fijne stoffen van ongebleekt en ongeverfd biologisch katoen geven een aangenaam gevoel op de huid en laten je rustig slapen.

… je beter geen spullen onder je bed schuift?

Koffers of opbergdozen, die passen perfect onder het bed, toch? Alleen is dat geen goed idee, en al zeker niet in de zomer. Dat komt omdat je de vrije ruimte onder je bed nodig hebt om de lucht goed te laten circuleren. Zo kan de vochtige lucht, als gevolg van het zweten ’s nachts, beter weg. Ook een goede matras speelt een rol in een goed bedklimaat: hij voert het restvocht van de slaper naar buiten af, de kamerlucht in.

… lichte slaapkleding beter is dan niets?

De meeste mensen hebben graag iets over zich heen als ze gaan slapen, ook al is het tropisch warm. Verder is lichte slaapkleding beter dan in je blootje slapen, omdat het zweet dan niet rechtstreeks op het bed wordt overgedragen. Bovendien verminder je zo de kans op spierspanning doordat je lichaam afkoelt.

Op de site www.allnatura.be vind je naast het uitgebreide productassortiment ook gedetailleerde productvideo’s, reviews en slaaptips.

Slaapexpert Markus Kamps
Slaapexpert Markus Kamps

Over allnatura – www.allnatura.be

Al meer dan 35 jaar is het familiebedrijf allnatura thuis in de wereld van gezond slapen en natuurlijk wonen. Het merk was een van de allereerste om veganistisch beddengoed op de markt te brengen. Vandaag omvat het brede assortiment tal van milieuvriendelijke en duurzame producten die volgens de strengste normen getest zijn op schadelijke stoffen. Het hoofdkantoor van allnatura is gevestigd in Heubach, Duitsland. Meer dan zestig medewerkers werken er aan de missie van het bedrijf: met ecologisch beddengoed en expertise mensen een goede nachtrust en natuurlijke woonomgeving bieden.

Voor meer info

RCA I Eveline Vanhoutteghem I +32 483 89 04 24 I eveline@rca.be I www.rcapress.be

 

Over AllNatura

AllNatura
Mögglinger Str. 71
73540 Heubach