Nooit meer zwoele nachten!

Nooit meer zwoele nachten!

Ontdek hoe ecologisch beddengoed je bed- en slaapklimaat kan verbeteren

Ruim één op de drie Belgen voelt zich niet uitgerust. Boosdoeners genoeg voor een slechte nachtrust: van stress over storende omgevingsfactoren tot een mindere kwaliteit van matras of beddengoed. Als slaapexpert met 35 jaar ervaring geeft allnatura graag tips voor een ideaal bed(kamer)klimaat. Wist je bijvoorbeeld dat koffers of opbergdozen onder het bed schuiven geen goed idee is?

Dat komt omdat we tijdens het slapen transpireren en dus vocht verliezen, gemiddeld zo’n halve liter per nacht. Het meeste vocht komt via onze huid in het dekbed en de matras terecht, wat kan leiden tot een koele vochtigheid in bed, een onaangenaam slaapklimaat. Op langere termijn loop je zelfs het risico op schimmelvorming. De mogelijkheid tot luchtcirculatie – met een vrije ruimte onder je bed – is daarom zo belangrijk.

“Naast voldoende luchtcirculatie dragen een constante kamertemperatuur, tussen 16° en 20°C, en een luchtvochtigheid van 40 tot 50% bij aan een rustgevende slaap”, weten ze bij allnatura. De Duitse specialist, die zijn milieuvriendelijke en duurzame producten sinds kort ook in België verdeelt, wijst daarbij op het belang van een optimaal bedklimaat. “Om je energiereserve tijdens de nacht zo effectief mogelijk aan te vullen, moet je met verschillende factoren rekening houden. Zoals de uitrusting van je bed met een matras en beddengoed op maat. Want als je niet comfortabel kan liggen, helpen ook de beste slaapthee en de meest ontspannende rituelen niet.”

Het ecologisch assortiment van allnatura ondersteunt een aangenaam en gezond ‘droog-warm’ slaapklimaat. Daartoe behoren dekbedden en kussens met natuurlijke vulmaterialen – waaronder spelt, gierst, hennep, kamelenhaar en zelfs houtkrullen van de Alpenden – maar ook orthopedische matrassen, metaalvrije lattenbodems en matrasbeschermers die het geabsorbeerde vocht overdag weer afgeven aan de lucht. Op de site www.allnatura.be vind je naast het uitgebreide productassortiment ook gedetailleerde productvideo’s, reviews en slaaptips.

Over allnatura – www.allnatura.be

Al meer dan 35 jaar is het familiebedrijf allnatura thuis in de wereld van gezond slapen en natuurlijk wonen. Het merk was een van de allereerste om veganistisch beddengoed op de markt te brengen. Vandaag omvat het brede assortiment tal van milieuvriendelijke en duurzame producten die volgens de strengste normen getest zijn op schadelijke stoffen. Het hoofdkantoor van allnatura is gevestigd in Heubach, Duitsland. Meer dan zestig medewerkers werken er aan de missie van het bedrijf: met ecologisch beddengoed en expertise mensen een goede nachtrust en natuurlijke woonomgeving bieden.


Voor meer info

RCA I Eveline Vanhoutteghem I +32 483 89 04 24 I eveline@rca.be I www.rcapress.be

 

 

Over AllNatura

AllNatura
Mögglinger Str. 71
73540 Heubach